Contactgegevens

Sint-Jozefinstituut

Jozef Hendrickxstraat 153
2900 SCHOTEN

tel 03 / 680 15 80
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Binnenkort

 

ma 2 tot 15 apr 2018

Paasvakantie

 

zo 22 apr 2018

Opendeurdag

 

Oud-leerlingen aan het woord

Lena Vervoort studeerde in 2008 af aan de studierichting EM
Ik koos destijds voor St Jozef omdat het de enige school was dichtbij huis die een technische opleiding bood. Het beperkt aantal meisjes op school schrok me niet af. Eens ik hier startte werd ik al snel in de klasgroep geaccepteerd. Ik heb hier evengoed een mooie vriendenkring kunnen uitbouwen. Ik heb fijne herinneringen aan mijn studietijd hier op St Jef, en ook wat betreft studieniveau was het een goede voorbereiding op het hoger onderwijs. Ik behaalde later nog een Bachelor Elektromechanica in de afstudeerrichting’ klimatisatie en alternatieve energietechniek’. Momenteel werk ik als sterkstroomtechnicus bij Eandis, een job die veel doorgroeimogelijkheden biedt
 
Glenn Bernard behaalde zijn diploma Elektronica-ICT
Ik was als jongere steeds nieuwsgierig naar hoe dingen werken, deze interesse bracht me bij een technische opleiding hier op St Jozef. Na de middelbare schoolopleiding behaalde ik een Master in Industrial Sciences in Elektronics-ICT. Vandaag werk ik als Test Engineer bij OM Partners. Vanwege het goede contact met de leerkrachten vroeger op St Jozef overweeg ik nu ook een opleiding tot leerkracht om zo zelf het talent van de toekomst te helpen ontwikkelen, en met hen mijn kennis en ervaringen te delen.

 
 Berten De Wael studeerde in 2009 af aan de studierichting Elektromechanica
Na drie jaar een ASO-opleiding te hebben genoten, wist ik dat dat mijn ding niet was en ging ik op zoek naar een andere uitdaging en een andere school. Het is vooral de gezellige, familiale sfeer tijdens een bezoek aan de opendeurdag in combinatie met de technische opleidingen die me over de streep hebben getrokken. Zo startte ik mijn 4de middelbaar in St Jozef. Hier vond ik mijn gading. De opleiding die hier aangeboden wordt bleek ook een goede voorbereiding op het hoger onderwijs. Ik behaalde nog een Bachelor autotechnologie, gevolgd door een Master Elektromechanica- automotive engeneering. Momenteel werk ik bij Ford Lommel waar ik het rijgedrag van moderne wagens analyseer en in kaart breng.
 
Dennis Hermans behaalde zijn diploma Elektronica-ICT in 2008
Ik had als jongere vooral een brede interesse in techniek en kreeg wel vaker de opmerking dat ik een goed technisch inzicht bezat. Na mijn middelbare schoolopleiding koos ik ervoor om geen verdere studies te doen en mij meteen op de arbeidsmarkt te wagen. Momenteel functioneer ik als storingstechnieker in de voedingssector. Wanneer er een technische storing optreedt in het productieproces, word ik opgeroepen om het probleem te verhelpen. Daarnaast sta ik ook in voor het onderhoud van de apparatuur.
 
Steven Crusenaire studeerde af in 6LC in 2006
Dankzij mijn ouders heb ik gekozen voor de richting LC op het Sint-Jozefinstituut. De grote werkzekerheid sprak ook mij aan en na een zevende jaar pijpfitten-lassen-monteren kon ik direct aan de slag bij Jan de Nul als onderhoudstechnieker. Daar sta ik mee in voor het reviseren van pompen, motoren en dergelijke.

Olivier Van den Plas studeerde af in 6 Elektronica-ICT

Ik ben aan de slag als ingenieur elektronica-ICT bij E.D.&A. (Kalmthout) en hier komt mijn droom uit: elke dag in de weer zijn met elektronica.

Philippe Geens studeerde af in 6ET in 2008

Toen ik klein was ik al geïnteresseerd in techniek. Ik vond het leuk om te spelen met Lego en Knex, om nieuwe dingen maken... het was dan ook vanzelfsprekend dat ik een technische richting ging volgen. Na mijn 6de jaar ET heb ik nog een professionele bachelor Elektrotechniek in Geel gevolgd, ook heb ik nog 4 jaar avondschool lassen gevolgd, cursussen op Acta over stoominstallaties en ik volg nu nog avondschool AutoCAD. Toen ik nog aan het studeren was ben ik begonnen als jobstudent bij de firma Altoni-Kelderman NV in Schoten en deed ik preventief onderhoud aan machines. Na mijn studies op de hoge school was er nood aan iemand die zich full-time met het machinepark bezig hield. Dit houd in dat ik verantwoordelijk ben voor de volgende taken: plannen preventie-onderhoud, opvolgen externe techniekers, oplossen van storingen, aankoop onderdelen, contact en onderhandelingen met leveranciers, verbeteren productie processen, ...

 

Gregory Hermans studeerde af in 6ET in 2008

Ik was van jongsaf steeds bezig met sleutelen en prutsen aan alles en vanalles uit elkaar te halen. Daarom heb ik gekozen voor een technische opleiding aan Sint-Jozef. Naast een diploma ET haalde ik een bachelor Elektromechanica (onderhoudstechnieker). Ik wer momenteel ook als onderhoudstechnieker bij Stylin’Art, deze firma maakt halffabrikaten voor de keukenindustrie, ook het mellamineren van spaanplaten (ook vensterbanken) naast het koudlijmen gebeurt hier. Ik doe het onderhoud van alle heftrucks en houtbewerkingsmachines en beheer tevens het IT-park.

 

 

Carlo Hutsebaut – IW in 2009

Sint-Jozef is een kleine gezellige school waar er ook een persoonlijke band met de leerkrachten bestaat. Dit heeft naast mijn technische interesse mee mijn keuze bepaald. Na het succesvol afronden van mijn studie in de industriële wetenschappen lekektronica-ICT bij KdG werk ik momenteel als system engineer bij KBC. Samen met mijn collega’s onderhoud ik een 500-tal servers waarop een heleboel business applicaties draaien.

 

 
Roel vandenbulcke studeerde af in 6IW in 1997
Zo vele jaren later ben ik blij een stevige basis vectoren en physics gehad te hebben. Deze gebruik ik dagdagelijks voor vele concrete toepassingen. Na mijn studie IW haalde ik een bachelordiploma als ingenieur en een doctoraat in de toegepaste wetenschappen. Ik ben oprichter en general manager van Hysopt nv, een spin-off bedrijf van de universiteit Antwerpen. Wij ontwikkelen onder andere software voor ventilatiesystemen in grote bedrijven ziekenhuizen, … en zijn internationaal actief.
 
Thomas Mechels studeerde af in 6ET in 2008
Ik ben technisch aangelegd , de keuze voor Sint-Jozef lag dus voor de hand aangezien de opendeurdag me enorm heeft aangesproken. Ik werk bij de firma ABC Domotica en installeer domotica in exclusieve villa’s: ik doe de elektrische bekabeling en monteer alles tot in de puntjes.
Glenn Roels studeerde af in 6ET
Als ET-er kon ik direct aan de slag als geluidstechnicus: (live sound mixer) front of house + stage mix en on set sound (boom operator). Ik doe ook Post Production Sound: Editing, mixing , sound design, Foley artist Studio: tracking, mixing, mastering, producing, composing. 
Sinds ik ben afgestudeerd werk ik voor "Grappa" het productiehuis van Luk Wyns. Ik ben verantwoordelijk voor het geluid en de muziek van zowel radio als tv producties zoals o.a. "Crimi Clowns"
 
Jan Gestels studeerde af in 6ET in 2006
Elektriciteit boeide mij al van kleins af aan en ik wilde ook graag met mijn handen werken dus was de keuze voor ET snel gemaakt. Momenteel ben ik bij Total Antwerpen aan de slag als meet- en regeltechnieker.
 
Wesley Van Koeckhoven studeerde af in 6EA-ICT
Techniek was mijn ding en Sint-Jozef heeft een goede naam en is goed gelegen. In de tweede graad volgde ik er IW, in de derde graad ben ik overgeschakeld naar EE, die keuze was snel gemaakt wegens de technisch goed ingerichte labo’s. Na mijn schooltijd op Sint-Jozef heb ik met succes mijn bachelor en master in Elektronica-ICT gehaald. Momenteel werk ik bij Vistalink als Vision Project Engineer, ik sta dus in voor de visiesystemen op productielijnen. Die visiesystemen inspecteren via beeldverwerkingen producten op verschillende aspecten zoals bijvoorbeeld kwaliteit. Als VPE ben ik verantwoordelijk voor zowel de software als de hardware van deze visiesystemen en werk ik vanop mijn eigen bureau maar ook onsite.
Jasper Renders studeerde af in 6EA-ICT
Sint-Jozef op je diploma: dat zegt iets en heeft betekenis. Maar naast de zeer goede naam heeft ook de ontvangst op school mij overtuigd dat ik de juiste keuze maakte. In het hoger onderwijs behaalde ik het diploma van industrieel ingenieur elektronica. Ik ben nu werkzaam als consultant/engineer ICT: het installeren en onderhouden van securitynetwerken en –infrastructuur heeft voor mij geen geheimen meer.
Michiel De Wolf studeerde af in 6EA-ICT

Sint-Jozef is gekend voor het feit dat de school mee ontwikkelt met zijn tijd en heeft mede daardoor een goede naam. Na mijn middelbareschooltijd ben ik gaan verder studeren in EM en volgde ik een master-na-master in management. Ik ben consultant CSC in de energiesector.

 Evert De Wolf studeerde af in 6EM
Techniek is mijn ding en Sint-Jozef was voor mij dè plek om dit te leren: goede labo’s en een technisch sterke omgeving met gemotiveerde leerkrachten. Na het succesvol behalen van mijn bachelor en master EM, behaalde ik ook een master-na-master diploma als lasingenieur. Mijn huidige werkgever is CMI in Willebroek, waar industriële boilers worden vervaardigd. Ik leid er lastechnische projecten, pas de lasnormen toe en doe naast de kwaliteitscontrole ook de lasserkeuringen.
 Mathias Segers studeerde af in 6IW in 2009
Ik koos voor IW op Sint-Jozef uit interesse voor de richting en de technische vakken waar er praktijkgericht wordt lesgegeven. Na het behalen van mijn diploma van industrieel ingenieur bouwkunde, ging ik aan de slag als projectingenieur bij MBG: ik volg er grotere bouwprojecten op, zowel op financieel vlak als op technisch vlak. Ook draag ik zorg voor de veiligheid, ga ik op zoek naar aannemers en sta ik in voor de contacten met de bouwheer en de onderaannemers.